Getingspray

getingspray

Gå direkt till butik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MER INFO

 

Det finns två olika slags sprayer från märket Neudorff. Det ena är getingskummet som är till för att bekämpa hela getingbon. Detta genom att helt enkelt täppa till ingångar till boet. Utöver det innehåller den ett ämne som gör att getingar som får i sig det dör. Den andra produkten är Getingspray.

Så fungerar Getingspray

getingsprayInnan getingspray används bör flaskan skakas ordentligt. För bäst resultat bör getingsprayen även användas relativt tidigt på morgonen. Orsaken är att getingarna är lugnare under denna tid innan de börjar svärma och ”arbeta”.

Läs instruktionerna på flaskan innan användning!

Spraya mot de områden där getingarna brukar vara. Detta då med fokus på ställen där getingarna brukar krypa in (ex. springor) samt i närheten av getingbon. Ett annat ställe som är vanligt att getingar samlas på är fönsterkarmar. När getingarna får i sig det sprayade innehållet dör getingen. Däremot bör man komma ihåg att sprayen även tar död på ett flertalet insekter. Det är i de flesta fall bara en fördel men något man i alla fall bör vara medveten om.

Om sprayen behöver sprayas mot något material man är rädd som så bör man först testa på en liten del av detta material. Innehållet är inte frätande eller avsätter färg men risk för missfärgning finns.

Innehåll

En fördel med getingspray från Neudorff är att innehållet är naturligt. Det är extrakt som tagits från krysantemumblomman som används. Detta med en koncentration på 4gram/kg. Det är därmed ett bättre alternativ än de kemiska produkter som även säljs som bekämpningsmedel mot getingar. Däremot ska det tilläggas att innehållet klassas som biocider. Med andra ord bör man vara noga med att läsa hur medlet ska användas och tas till vara på. Det är exempelvis inte speciellt nyttigt att andas in.

Getingspray kan köpas på TrädgårdVillaliv.se här