Publicerad den Lämna en kommentar

Bli av med ett getingbo att tänka på

Bli av med ett getingbo – att tänka på

Att ha ett getingbo, till exempel nära ytterdörren eller ett fönster, kan vara mycket stressande och vara ett störande moment i vardagen. Det bästa är därför såklart att få ner det så fort som möjligt.

Här är några sker som är bra att ha i åtanke när du ska bli av med ett getingbo.

Säkerställ att du inte är allergisk

Många kan vara allergiska mot getingstick utan att veta om det. Är man allergisk och blir stungen kan det vara mycket farligt för hälsan. Om du inte vet säkert att du inte är allergisk, kan det vara en bra idé att testa det hos en vårdcentral innan du ger dig på getingboet.

Visar det sig att du är allergisk bör du absolut inte ta hand om getingboet själv.

Förebyggande åtgärder

Det bästa är såklart om man kan jobba förebyggande mot getingboen. Om getingproblemen återkommer sommar efter sommar, är det en bra idé att sätta upp ett insektsnät vid den plats du vet att de brukar bygga bo vid.

Sätt insektsnätet vid takfoten eller andra platser där det finns enkel tillgång till undertaket. Det här kan i ganska hög utsträckning förhindra getingarna från att börja bygga ett bo.

På hösten är alla getingar i boet i döda. Eventuellt kan drottningen ligga kvar, men då i en dvala.

Stort eller litet bo?

På försommaren kan boet vara ungefär lika stort som en pingisboll, innan det växer sig större ju längre sommaren går. Om boet är väldigt stort kan det vara bra att ringa en professionell bekämpare (som hemförsäkringen ofta täcker).

Är boet däremot litet till storleken anser många att det går att ta hand om själv.

Slå till på natten

Om du har bestämt dig för att ta hand om problemet själv, samt kollat att du inte är allergisk, finns det en del tips man kan ta till sig. Ett av dem är att slå till när det är mörkt.

Ta med dig en ficklampa och lys på boet. Se dock till att inte själv hamna i ljuset – getingarna kommer nämligen att flyga mot ljuskällan om de känner sig störda. Se också till att bra handskar och täckande kläder.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *