Publicerad den Lämna en kommentar

Getingbiten hund

Om en hund (vanligaste husdjuret) blir biten av en geting är de vanligaste reaktionerna att hunden gnyr och ”skriker”. Detta precis som ett barn som blir stucken och upplever det smärtsamt. Det finns även hundar som är allergiska mot getingar och därmed får allergiska reaktioner. Dessa kan te sig som att hunden blir yr och disorienterad eller att nosen (om det var där som getingen stack) sväller upp. Allt beror på hur allergin slår. Om en hund eller ett annat djur påvisar onormalt beteende ska alltid en veterinär kontaktas. Precis som vi människor är glasklara med att vi ska ringa 112 om en människa får akuta problem så bör man även som djurägare ha numret till närmaste veterinär förprogrammerat på mobilen eller helst av allt kunna utantill. Att behöva söka efter numret är det sista man vill i de fall som djuret mår dåligt. Även om det inte är livsfara så vill man hellre lägga tid på att ta hand om djuret än att leta nummer.

En fördel är även om man lägger in i telefonen var de olika klinikerna ligger. Att ha Vivvis Veterinär eller Olles Veterinär säger inte mycket när man ska försöka hitta närmaste klinik. Då är det bättra att presentera dem vid ort eller stadsdel ex. Veterinär Båstad, Veterinär Nacka osv.

Det finns även jourhavande veterinärer som ger råd via telefon. Det brukar kosta en hel del att ringa dessa nummer men det är det värt för att få råd hur man ska gå vidare. En del tar en fast kostnad per samtal medan andra tar betalt per minut.

Men tänk även förebyggande. Köp insektsnät för att minska insekter inomhus och bekämpa getingarna om de är påflugna i hemmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *