Getingskrämma

getingskrämma

Skräm iväg getingar med ett fejkat getingbo – De vill inte komma i dispyt med andra…

  • Skrämmer iväg getingarna från hemmet
  • Enkel att hänga upp och kan hänga året runt
  • Skapar avskräckande effekt ca 6 meter från skrämman

 

119:-

Till Butik
[wpsr_button id=”2721″] [wpsr_button id=”3723″]

Produktinformation & Kundomdömen

getingskrämma recension

Getingar har sin tydliga plats i näringskedjan. För oss människor är de nyttiga genom att de fångar larver (som annars hade blivit skadeinsekter) samt genom sin pollinering av frukt, bär och blommor. Att de är nyttiga djur råder det alltså ingen större tvekan om – men inte är de särskilt angenäma. Getingar som surrar runt middagsbordet tenderar att höja stressnivån hos samtliga i sällskapet – eftersom många helt enkelt har erfarit att ett stick kan göra ganska ont.

Med tanke på pollineringen och hindrandet av olika skadedjurs framväxt är det dock inte optimalt att ha ihjäl dem. Istället finns alternativet att helt enkelt skrämma bort dem, så att du inte störs. För detta finns getingskrämmor, som verkar effektivt inom en radie på sex meter. Vill man ha en surrfri terrass eller balkong räcker det här utmärkt för de allra flesta.

Territoriala varelser

Anledningen till att det här fungerar är för att getingar, likt många andra djur, är ytterst territoriala. Getingskrämman skall likna ett getingbo, och med getingarnas relativt bristfälliga syn, är det för dem åtminstone tillräckligt likt. Således kommer de inte att närma sig skrämman, av rädsla för att bli attackerad av andra getingar.

Fritt från gifter och kemikalier

En fördel med den här metoden är att du slipper jobbiga dofter, gifter och kemikalier i luften eller på kroppen. En getingskrämma är tyst, prisvärd, effektiv och kan sitta uppe året runt. Samtidigt har du inte ihjäl dem, så att de kan fortsätta med sin pollinering och andra uppgifter som är viktiga för ekosystemet.

Tänk på: För att getingskrämman ska få effekt får det inte finnas några andra getingbon i närheten. Dessa måste i sådana fall avlägsnas innan skrämman sätts upp.