Getingfälla

Getingfälla som fylls med något som lockar getingarna till den.

  • Effektiv mot getingar
  • Kan användas inne och ute
  • Getingarna kommer ini fällan – men inte ur den
  • Enkel att använda

75:-

Till Butik
[wpsr_button id=”2721″] [wpsr_button id=”3723″]

Green Line – Mot Geting – Mer info:

Getingar brukar kallas för nyttiga insekter. Samtidigt är det något vi sällan vill ha i vår närhet. I och med att de sticker, och att många är allergiska, kan det snarare vara mycket stressande att till exempel ha dem flygandes runt utemöblerna. MotGeting av GreenLine är en fälla som fungerar såväl inomhus som utomhus. Getingar kan komma in i den – men inte ut.

 

Enkel konstruktion

Fällan består utav en uppsamlingsburk, där locket möjliggör en ingång för getingarna, men alltså inte möjligheten att flyga ut. Eftersom det är tänkt att man ska locka getingarna med ett sött medel – saft eller sirap till exempel – kommer de att vilja flyga in. Med rätt lockmedel och förutsättningen att det finns getingar i närheten, lär du inte bli besviken på fällans funktion.

Inga gifter eller kemikalier

En klar fördel med den här konstruktionen är att det är helt naturligt. Det luktar inget, kräver ingen ström och fungerar effektivt. Vidare finns inga farliga gifter eller kemikalier man riskerar att få på kroppen. Tittar man på vad kunder har att säga om MotGeting, så är det överlag positiva röster. Många uppskattar det faktum att fällan är naturlig, och andra prisar den för sin effektivitet.

Varför lockas getingarna till oss?

I många fall är det för att det är något vi äter. Ofta surrar de runt kring matbordet för att hitta socker eller animaliskt protein, som de är mest förtjusta i. När socker har jäst, som sker i till exempel öl, träder även då en doft fram som attraherar getingarna. Drycker eller annat med fruktrester i – sylt till exempel – lockar dem också starkt. Rå fisk är något annat som står mycket högt i kurs. Doften är tilltalande för getingar och kan dessutom kännas på mycket långt håll. Grönsaker och osötat bröd är däremot saker som de inte visar något intresse för.

Något annat som kan locka getingarna till oss är våra kläder. En blommönstrad skjorta eller en färgglad klänning, till exempel, kan locka dem. Kanske vill man inte alltid styra klädvalet efter getingarna, men under högsäsong kan det faktiskt vara aktuellt att göra det ibland.

Lockmedel

Så vilka blandningar ska man egentligen använda sig av? Många skulle rekommendera just saft eller sirap, som nämndes lite högre upp i den här texten. Andra anser att en blandning av saft, ättika och öl passar desto bättre.

Andra rekommenderar att man kokar en sockerlag, med en del socker och två delar vatten. När det svalnat är det bara att lägga det i fällan. Andra lockmedel kan till exempel vara följande:

  • Läsk (inte light)
  • Sylt
  • Övermogen frukt
  • Rått kött
  • Rå fisk (effektivt men kan lukta)

Hittar du ett lockmedel som fungerar, är det bara att tömma fällan regelbundet för att få en sommar fri från surr och stick.