Håll borta getingar från maten

Då var sommaren igång och getingsäsongen har börjat. Vid kristihimmelsfärd är det otroligt många som åker ut till sina sommarstugor och gör ordning inför sommaren. Det gäller att kolla på de vanliga ställena om det hänger några getingbon men även ser över att det finns hela insektnät så inte insekterna tar sig in.

Idag tar vi en extra koll på produkter som kan hålla getingarna borta från maten.

Matparaply – Enkelt, billigt och simpelt. Men ack så effektivt. Ställ paraplyet över kaffebrödet, kastrullen eller vad som behöver skyddas. Framförallt är det en säkerhet mot att inte getingar och andra insekter sätter sig på bakverket och följer med in i munnen när någon vill njuta av dessa bakverk.

Bee-Safe – Till maten används ett matparaply – men till drycken  används Bee-Safe. En genial konstruktion som håller getingarna borta från läskburkarna. Det är nog mer än en gång som föräldrar oroar sig för att getingar ska krypa ner i burken när barnen tittar åt ett annat håll. Eller när de kommer på att de ska leka 5 minuter mitt i fikat…

Bee Safe monteras på burken och skapar ett slags galler över hela toppen. Därmed kan man fortfarande dricka ur den utan några problem. Men i och med att gallret är så tunt är det omöjligt för getingar att ta sig ner i burken.

Även detta är ett billigt sätt att hålla getingarna på avstånd. En sexpack kostar 25kr vilket gör ett styckpris på ca 4kronor.

Parasollnät – Lite större, lite dyrare, lite bekvämare. Ett nät som sätts på en stor parasoll och som därmed skapar ett mindre utrum. Från parasollets tak monteras små metallpinnar som sträcker sig ut ett par decimeter. Från dessa faller sedan det ner insektsnät ner till marken där det fästes med tältpinnar eller tyngder.

Produkterna säljs hos E-butiken Smarta Saker. Innan beställning är vårt tips att kontrollera om de har några gällande rabattkoder, ex på rabattkodsidan.se. Det kan exempelvis vara 5% på hela sortimentet eller liknande. Klart det ska få kosta att få bort getingarna – men rabatt är inte helt fel.

Fler tips kommer under sommaren.