Hur man blir av med getingar

 

 

Getingar är egentligen inte farliga om man inte är allergisk eller råkar ha oturen att svälja en. Men de kan vara mycket störande och en del är rädda för dessa insekter. Att äta utomhus på sommaren kan vara mer eller mindre omöjligt utan att få besök av getingar som också vill ta del av godsakerna. Hur gör man då för att bli av med dem och kan man göra något för att helt slippa dem?

<h2><a title=”Getingfälla” href=”http://www.xn--getingflla-w5a.se/go/getingfalla/” target=”_blank” rel=”nofollow”><img class=”alignright size-full wp-image-24″ src=”http://www.xn--getingflla-w5a.se/wp-content/uploads/2013/06/Getingfälla.jpg” alt=”Getingfälla” width=”200″ height=”200″ /></a>Fälla eller skum?</h2>

Att döda enskilda getingar med getingfällor eller för hand hjälper inte om det finns ett bo i närheten. En fälla är däremot mer effektiv inomhus eller på ställen där det inte kommer in så många på en gång. .

 

Kan man lokalisera boet eller åtminstone se var getingarna kryper in (ex hålheter i byggnaden) är getingskum ett betydligt bättre alternativ. Det täpper till håligheterna vilket gör att de varken kan komma in eller ut ur boet. Dessutom innehåller det ett gift som gör att de dör. Det ska då jämföras med mängder av kemiskt producerade varor som dödar mer än bara insekterna.

<h2>Ta bort boet</h2>

Det första att tänka på är att försöka ta bort boet så tidigt som möjligt. Getingarna bygger sina bon på våren och ju tidigare man tar bort boet desto bättre. De är små till en början och kan vara svåra att upptäcka, särskilt då de kan bygga sina bon i princip var som helst, men håller man utkik på våren så kan man ha turen att hitta boet innan getingarna blivit ett riktigt stort besvär.

<h2><a title=”Getingskum” href=”http://www.xn--getingflla-w5a.se/go/getingskum/”><img class=”alignright size-full wp-image-35″ src=”http://www.xn--getingflla-w5a.se/wp-content/uploads/2013/06/Getingskum.jpg” alt=”Getingskum” width=”200″ height=”200″ /></a>Bekämpningsmedel</h2>

Det finns olika gifter på marknaden men principen är den samma även om de mycket väl kan vara olika effektiva. Även om det inte spelar någon roll om alla getingar är i boet eller inte så är det säkrast att döda dem på natten då de är mindre aktiva. Man lokaliserar boet och sprutar in giftet i boet och upprepar proceduren om drottningen inte dog vid första försöket. Det kan låta enkelt och egentligen är det inte svårare än så men man gör det på egen risk. Getingar försvarar sitt bo med sina liv och kommer att attackera om de känner sig hotade. Därför bör man se till att ha någon form av skyddskläder på sig när man sprutar in giftet. Tjocka lössittande kläder exempelvis en overall, tjocka handskar och en ansiktsmask är att rekommendera. Det är även bra att tejpa igen ärmar och andra ställen där de kan flyga in under kläderna.

 

<a title=”Billiga ytterdörrar på internet” href=”http://xn--ytterdrrar-jcb.nu/” target=”_blank”><img class=” size-full wp-image-255 aligncenter” src=”http://www.xn--getingflla-w5a.se/wp-content/uploads/2014/10/billiga-ytterdorrar.png” alt=”Billiga ytterdörrar online” width=”298″ height=”63″ /></a>